About me

Even voorstellen:

Mijn naam is Van den Wijngaert Lobke, een gedreven en enthousiaste Antwerpenaar.

Al op jonge leeftijd wist ik dat voeding mijn ding was.
Na in gerenommeerde restaurants in de gastronomie gewerkt te hebben, ben ik eerder toevallig in de zorgsector/zorgkeuken terecht gekomen.
Net zoals bij een groot aantal van mijn collega’s keek ik hierop neer, want “het is toch maar grootkeuken”.

Wat was ik toen naïef. Niet alleen viel ik als een blok voor de zorgkeuken en zorgsector, ook de erkenning en dankbaarheid die je hierin mag ontvangen is onbeschrijfelijk.

Ik had dus echt mijn DING gevonden.

Kort na de kennismaking met deze zorgkeuken en zorgsector kreeg ik de kans om diensthoofd te worden van een zorgkeuken. Leidinggevende chef klinkt goed, niet?

Nooit had ik gedacht dat deze taak zo complex zou zijn.
Verschillende problematieken, andere casussen en veel vraagtekens.

Ik had er geen flauw idee van dat er zo’n grote groep van onze bevolking met een smaak- en/of geurprobleem kampt(e). Ik zag ook dat eten en drinken voor vele mensen niet iets vanzelfsprekend was/is en dat we daar veel te licht over gingen/gaan.

Elke patiënt, bewoner en individu was en is anders.
Voeding en eten zijn veel complexer dan ik ooit had verwacht.

Dat smaken echt individueel zo kunnen verschillen was mij toen totaal onbekend.

Ik was dan ook getriggerd om te zoeken naar antwoorden.

Tijdens mijn zoektocht naar mogelijke oplossingen kwam ik terecht bij het Center For Gastrology. Naast de nieuwe en enorme hoeveelheid kennis werden we wekelijks geconfronteerd met het werk dat er ons nog te wachten stond. Ik heb dan ook met erg veel trots mijn volledig lang traject afgewerkt.

Na en tijdens deze opleiding heb ik, als projectmedewerker bij Karel de Grote Hogeschool en voor het Center for Gastrology te Leuven, ongelofelijke kansen gekregen om te mogen samenwerken met de “knappe koppen” uit de internationale zorgsector.

Naast de prachtige projecten die we hebben opgezet, heb ik met veel plezier voor hen gewerkt en ben ik onwijs dankbaar voor de kansen en kennis die ik daar heb verkregen.

Dankzij deze prachtige ervaringen kan ik op deze nieuwe weg starten met een goed gevulde rugzak als Freelance Chef Gastro-engineering, projectmedewerker en coördinator.

De naam van de website is dan ook geen verrassing en staat voor de weg die ik wil inslaan.


Zin om samen te werken?